Educatief materiaal

Geschiedenis leren hoeft niet saai te zijn! Dat bewijst Geheugen Collectief met lespakketten, educatieve wandelingen, semi-fictieve historische verhalen, … Wilt u de geschiedenis op een frisse en aansprekende manier bij (uw) leerlingen brengen? Geheugen Collectief pimpt zelfs de droogste historische feiten tot leuke, interessante én historisch correcte informatie. Voor iD, Reflector en Blikopener, de magazines van Uitgeverij Averbode schreef Geheugen Collectief drie jaar lang de artikels voor de rubriek ‘Tijd’. Aan de hand van semi-fictieve verhalen of onverwachte insteken, brachten we de geschiedenis van Romeinse toiletten tot de keizers in China, tot leven. Maar ook bij een tentoonstelling of een uitstap kan een educatief pakket een meerwaarde bieden voor de historische beleving van kinderen en jongeren.

Daarnaast hebben we ook een kant-en-klaar educatief project waarbij jongeren zelf geschiedenis maken. Klik hier voor meer informatie over dit ‘Generaties Ontmoeten’-project.

voorbeeldeducatief

Bij de tentoonstelling ‘Grote Vrouwen en de Groote Oorlog’ kunnen kinderen het smokkelspel spelen, waarbij ze proberen om een bericht over de grens met Nederland te smokkelen. Op die manier ervaren ze de moeilijkheden en gevaren bij communicatie in het bezette België tijdens de Eerste Wereldoorlog