Aan de slag met bedrijfserfgoed

Waarom?

Laten we eerlijk zijn: u hebt al genoeg aan uw hoofd. Waarom zou u dan tijd en geld steken in het verleden van uw onderneming? Geheugen Collectief geeft u 4 goede redenen.

4a. Werkneemsters met mutsjesVertellen: uw bedrijfsgeschiedenis is meer dan een verzameling oude balansen en winstcijfers. In elke onderneming schuilt een boeiend verhaal van grote en kleine helden, van dromen en avonturen. En wie hoort er nu niet graag verhalen?

Verbinden: samen iets beleven schept een band. Deel uw bedrijfsgeschiedenis daarom met uw klanten of uw personeel en maak van uw verhaal ook hun verhaal. Zo voelen ze zich verbonden met uw bedrijf.

Vertrouwen: uw bedrijf en uw producten gaan al decennia mee. Misschien prijkt uw oprichtingsdatum zelfs in het bedrijfslogo. Maar er is zoveel meer mogelijk. Klanten en consumenten hebben vertrouwen in een bedrijf met een rijke geschiedenis. Pak er dus mee uit!

Versterken: staat uw bedrijf voor grote veranderingen? Duik dan in uw geschiedenis! Die bevat immers de sleutels tot wat uw bedrijf al decennialang succesvol maakt. De oplossing voor een uitdaging of een crisis liggen zo gewoon binnen handbereik.

Onze oplossingen

Overtuigd? Super! Maar hoe gaat u dat bedrijfsverleden tot bij uw klanten, uw personeel of uw zakenrelaties krijgen? Geheugen Collectief biedt u oplossingen.

4-1 Tentoonstelling en bezoekerscentrum HandzameSchrijf het neer: een boek, of liever een glossy gelegenheidsmagazine? Uw verhaal op papier zetten blijft een goede manier om uw verleden naar buiten te brengen. Maar aan duffe kronieken doen we niet bij Geheugen Collectief. We zorgen voor verrassende insteken, zoeken naar boeiende verhalen en selecteren in het oog springende beelden.

Ga digitaal: toch geen fan van inkt en papier? Bij Geheugen Collectief hebben we de ervaring om uw verleden ook digitaal te vertellen. Met een interactieve tijdlijn op uw bedrijfswebsite bijvoorbeeld, met prikkelende blogposts of met verhalen voor de sociale media.

Toon uzelf: beelden zeggen soms meer dan woorden. Ga daarom voor een bezoekerscentrum in uw bedrijf of een rondreizende tentoonstelling voor op beurzen en in buitenlandse vestigingen. Geheugen Collectief verzorgt de uitwerking, van a tot z. Bij ons geen saaie lappen tekst op panelen, wel interactieve belevenisexpo’s waarin uw producten en diensten de hoofdrol spelen.

Doe iets helemaal anders: wordt u niet warm van bovenstaande ideeën? Geen probleem. We doen niets liever dan vernieuwende oplossingen uitwerken, helemaal op maat van uw bedrijf. Uw geschiedenis is uniek. De manier waarop u die vertelt moet dat ook zijn.

Benieuwd naar onze ideeën of projecten? Contacteer ons!

Meer weten? Bekijk onze brochure!