Nieuw boek: On est là

In opdracht van Foyer Brussel verzamelde Geheugen Collectief getuigenissen van Marokkaanse en Turkse Brusselaars die in de jaren zestig en zeventig naar België migreerden. Het relaas van deze pioniersgeneratie kan je lezen in ‘On est là’. De eerste generatie Marokkaanse en Turkse migranten in Brussel (1964-1974). Fascinerende persoonlijke verhalen, gekaderd in een boeiend stukje Brusselse en Belgische geschiedenis.                                                                                        .

.

Ze zijn de pioniers van de Marokkaanse en Turkse immigratie in Brussel: mannen en vrouwen die in de jaren 60 en begin jaren 70 overgekomen zijn, nu eens helemaal alleen, ingaande op de vraag van België naar buitenlandse arbeidskrachten, dan weer om een familielid te vervoegen dat al vertrokken was. Ze hebben een nieuw universum ontdekt, een stad die niets te maken had met wat ze voordien gekend hadden en die eigenlijk ook niet meer lijkt op wat ze vandaag is.
Ter gelegenheid van 50 jaar Marokkaanse en Turkse migratie, vroeg Foyer het historisch onderzoeksbureau Geheugen Collectief om deze periode opnieuw tot leven te brengen door de mensen te beluisteren die het toen allemaal van heel dichtbij meegemaakt hebben.
Hun verhalen zijn ontroerend, amusant, ze wekken verwondering en vertedering, en altijd zijn ze eerlijk en leerzaam.

Reacties zijn gesloten.