Tentoonstelling in Dendermonde opent

Tot 13 december kan u in Dendermonde onze tentoonstelling Tegen-Strijd bezoeken, waarin we het zwart-witdenken over WOI kritisch tegen het licht houden.

Bekijk hier alvast enkele foto’s.

tentoden

De tentoonstelling ‘Tegen-Strijd’ is opgebouwd rond zes tegenstellingen, waarbij we aandacht hebben voor historische nuance. Het wil via een rijkdom aan gezichtspunten verdieping brengen in het verhaal van het dagelijkse leven tijdens de oorlog en wil hierbij vooral de beleving van de burgers oproepen.

Aan de hand van nieuw historisch onderzoek in samenwerking met de erfgoedcel willen we het verhaal van de regio brengen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De verwoesting van Dendermonde en de gruwelen uit 1914, bij de aanvang van de ‘Groote Oorlog’, zullen uiteraard de rode draad door de opstelling vormen. Maar door de focus bewust te verruimen zoomen we in op een regio met een uniek verhaal. Het dagelijkse leven in bezet gebied, de moeizame wederopbouw, de verhoudingen met de bezetter en de strijd om te overleven,.. zijn thema’s waarin het unieke perspectief tussen de verwoeste stad en de omliggende regio elkaar zullen aanvullen aan de hand van historische fotocollecties, persoonlijke getuigenissen, documentatie en objecten. Maar de ambities reiken verder: maatschappelijke verhoudingen die op het eerste zicht voor de hand lijken te liggen blijken in tijden van oorlog opeens te zijn scheef getrokken. Op die manier wil Dendermonde zich te midden van de vele herdenkingen rond het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog profileren. Aan de hand van universele thema’s zal de expo boven de plaatselijke geschiedenis uit stijgen en de onderwerpen in ruimte en tijd verbreden.

Bron: Martelaarsteden.be

Praktisch

Wanneer: 17 augustus 2014 tot en met 13 december 2014 , Openingsuren: maandag gesloten, dinsdag tot zondag 14u-18u, zaterdag 10u-18u, do. 28/08 uitzonderlijk gesloten

Waar:  Zaal ’t Sestich, Stedelijke bibliotheek, Kerkstraat 111, 9200 Dendermonde

Prijs:  Volwassene : 5€, -12 jaar : gratis, -26 jaar of vrijetijdspas: 3€

 

Reacties zijn gesloten.